streda 6. februára 2013

Pracovnici socialnych sluzieb vo Velkej Britanii podozrivi zo sexualneho zneuzivania deti

Alison Taylor - opatrovatelka v Gwynedd, vela deti zacalo za nou chodit so staznostami, ze su sexualne obtazovane v sirotcincoch, domovoch. Pri vysetrovani zistila, ze mnozstvom inych opatrovatelov a pracovnikov v tychto domoch boli podavane staznosti, ale nebolo ziadne konanie - vysetrovanie tychto obvineni. Taylor od roku 1980 podavala mnozstvo obvineni, vsetky boli stahovane, navyse vysetrujuce organy jej ponukli odmenu za stiahnutie oznamenia.

http://en.wikipedia.org/wiki/North_Wales_child_abuse_scandal
V roku 1990 viedol riadne vysetrovanie detektiv Cronin, avsak brzdili ho Socialne sluzby a Detske sluzby(urady majuce na starosti deti). 
Taylor nasledne zozbierala vypovede od 100 obeti sexualneho obtazovania, rozbehla medialnu kampan, podala to na viacero policajnych stanic a uradov. Znova vysetrovanie zastavilo na urade Social Services. 

Jillings Report: ukazala, ze sexualne zneuzivanie, obtazovanie a bitie je bezne v detskych domovoch. Pricom bolo podanych mnozstvo obvineni, avsak deti boli nasledne zbite alebo obvinene z vymyslania. Jedna sa o stovky deti, pricom je 12 dokazanych ze zomrelo na neskorsie nasledky tychto aktov. Tento pripad bol zakryty, dokumenty poukazujuce na znasilnovanie a bestialnosti boli vraj upalene. Ale v roku 2012 sa nasla ich kopia a v doteraz pokracuje vysetrovanie vo Walese. John Jillings, byvaly riaditel Social Services pod natlakom medii a ludi, ktory chceli zverejnenie kopie hovoril, ze ziadny pripad nebol spojeny s vysokopostavenou osobou(co je samozrejme nepravdepodobne, kedze vysetrovaniu museli zabranovat velmi vysoko postavene osobnosti). 
http://en.wikipedia.org/wiki/Sir_Peter_Morrison Peter Morisson - homosexual, vysokopostaveny politik, bol v Britskej konzervativnej strane. Svedkovia ho videli vychadzat s chlapcami z danych domovov.

Tieto ciny boli pachane v Severnom Walese v oblastiach: Clwyd a Gwynedd.
http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/welsh-abuse-s
candal-a-nightmare-without-end-8290187.html

Waterhouse Inquiry - dalsi skandal obtazovania v detskych domov, ktory spustil najvacsie vysetrovanie zneuzivania deti v historii Velkej Britanie.

Broadmor hospital http://en.wikipedia.org/wiki/Broadmoor_Hospital Savile tu robil dobrovolnika, prispieval peniazmi, mal vlastnu izbu - pravdepodobne vykonaval svoje orgie. Jedna sa o psychiatricku kliniku s velmi tazkymi pripadmi.

Jersey child abuse vysetrovanie: bolo uskutocnenych viacero vysetrovani v detskom domove Haut de la Garenne na tychto ostrovoch. Taktiez tu bol odfoteny s detmi pedofil Savile, ktory najprv trvdil, ze nikdy na danom ostrove nebol - fotografia s chlapcom zmenila jeho nazor.
Willfrid Brambell - homosexual, vyznamny britsky herec a moderator - bol obvineny zo zneuzitia dvoch 12 rocnych chlapcov v tomto detskom domove.

Claude Donelly - jeden z mnozstva obvinenych:
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/justice/1111889/Face-of-Jersey-sex-beast-Claude-Donnelly.html


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára