štvrtok 13. decembra 2012

V Krásnohorskom Podhradí sme zastavili plánovaný predaj obecných pozemkov cigánskym extrémistom po 66 centov!



Ďalšie víťazstvo ĽSNS v boji za práva slušných ľudí!
V Krásnohorskom Podhradí sme zastavili plánovaný predaj obecných pozemkov cigánskym extrémistom po 66 centov!
3. decembra 2012 bol na zasadnutí obecného zastupiteľstva v Krásnohorskom Podhradí opäť prejednávaný zámer predávať obecné pozemky žiadateľom z radov cigánskych extrémistov za cenu 66 centov za m2, hoci bielym obyvateľom obec v minulosti predávala  pozemky takmer desaťnásobne drahšie.
Po tom, ako sa nám tento bod rokovania podarilo na predchádzajúcom rokovaní OZ zablokovať, starosta obce na toto zasadnutie OZ prizval aj právnika. Tento po interpelácii zo strany prítomných členov ĽSNS priznal, že cigánske domy na predmetných obecných pozemkoch sú stavbami neoprávnenými a nelegálnymi. Následne ani po 15 minútovej prestávke a porade starosta ani obecní poslanci nedokázali uviesť ani jeden racionálny dôvod na predaj obecných pozemkov za tak nízku cenu, a preto obecné zastupiteľstvo akceptovalo návrh Mgr. Mariana Kotlebu, aby bola predajná cena v súlade so zákonom stanovená znaleckým posudkom. Hneď potom zástupca starostu prekvapivo zistil, že niektorí Cigáni, ktorí si dali žiadosť o odkúpenie obecných pozemkov, obci na rôznych poplatkoch dlžia viac ako 2000,- eur a v zmysle zásad hospodárenia s obecným majetkom preto ich žiadosti nemôžu byť ani prerokovávané.

Nebyť aktívnej účasti zástupcov ĽSNS, cigánskym extrémistom by boli obecné pozemky za 66 centov odklepnuté už na predošlom zasadnutí obecného zastupiteľstva, a to bez ohľadu na ich dlhy. Zaujímavé na prípade je aj to, že na predošlom rokovaní OZ dňa 20.11.2012 o žiadnych cigánskych dlhoch voči obci reč nebola. Tieto sa na svetle sveta objavili až potom, ako miestny obyvateľ a sympatizant ĽSNS Štefan Szaniszló pohrozil obecným poslancom podaním podnetu na prokuratúru.
Odkrytím zatajených dlhov spolu so zmenou predajnej ceny pozemkov sme tak v priebehu jedného mesiaca obci Krásnohorské Podhradie "našli" takmer 30.000,- eur. Ak tieto peniaze obec od cigánskych extrémistov získa, bude ich môcť použiť napríklad na rekonštrukciu miestnych ciest a kanalizácie, a tak už konečne niečo spraviť aj pre bielych obyvateľov obce.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára