sobota 16. marca 2013

Cyprus - dalsie sidlo podvodnikov sa stransparentnuje

Svajciasko, kde malo mnozstvo firiem a sukromnych osob ulozene obrovske peniaze, ktore vyvazali zo svojich statov - a z ktorych neplatili dane. Prekazilo im to Nemecko, ktore ziskalo od zamestnanca svajciarskych bank CD s osobami a firmami, ktore tam maju ucty a kolko penazi. Nemecka vlada vyhlasila, ze kto nezaplati zo svojich penazi dane, bude jeho meno a firma verejne oznamena. Nakoniec vsetci zaplatili dane a do nemeckej kasy sa naliali obrovske miliardy.
Podobne veci sa deju v Cypruse, kde vela firiem, ktore podnikaju v domacich statoch tam neplatia dane (teda okradaju stat - tu patri aj JandT, Penta) a tu maju sidla a tu platia minimalnu dan. Pricom taktiez nie je mozne zistit, kto vlastni danu firmu. Takze idealne aj pre politikov, ktori si zalozia firmu na Cypruse, podnikaju, okradaju stat...a nie je mozne urobit ani kontrolu firmy....
Nastastie sa to zacina menit, a dufajme, ze kazdy jeden danovy raj bude odstraneny, popripade zdanene prevody do danovych rajov aspon 10% danou ako to robi Viktor Orban v Madarsku.
http://ekonomika.sme.sk/c/6735985/cyprus-zavrel-banky-cez-vikend-zdani-vklady.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára